Tudderenderweg 53, 6137 CA Sittard
046 - 202 2322
info@bas-sittard.nl
ma t/m vrij 8.30 -17.30

Aircoservice

Aircoservice bij Bas Autoservice

Bas Autoservice is ook gespecialiseerd in het onderhoud en vullen van uw airco. Hierbij maken wij gebruik van moderne, milieu vriendelijke apparatuur.

Een airconditioning wordt tegenwoordig niet meer beschouwd als luxe. U rekent erop! Dit betekent echter niet dat het gebruik van de airco altijd gegarandeerd is... sterker nog, zonder onderhoud van uw airconditioning zult u binnen de kortste keren geconfronteerd worden met een defect systeem. En dat vaak als het u net niet uitkomt! Wist u dat de airco van uw auto jaarlijks tussen de 8 en 15% koudemiddel verliest en wij daarom uw airco regelmatig bij moeten vullen voor een optimale werking?

Het vullen van uw airco neemt ongeveer 30 tot 45 minuten in beslag. Klaar terwijl u wacht dus. Neem voor meer informatie en/of een afspraak contact met ons op.
De prijs voor uw airco af te vullen vindt u hier.

Onze aircotips:
1. Gebruik u airco minimaal elke 2 weken. Dat bevochtigd de onderdelen met olie en zorgt voor een betere werking.
2. Laat eenmaal per jaar het pollen filter vervangen, het koudemiddel controleren en het airco systeem ontsmetten.
3. Gebruik u airco ook in de winter! In de winter gebruikt u de airco samen met de verwarming, dit zorgt voor een optimaal zicht want de airco maakt een einde aan beslagen ramen.

APK Keuringen

Wat is een APK-keuring?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. De APK keuring is wettelijk verplicht, maar is wel slechts een momentopname. Wanneer uw auto is ‘goedgekeurd’, wil dat niet zeggen dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Regelmatig onderhoud door Bas Autoservice zorgt ervoor dat uw auto in topconditie blijft.

Zorg ervoor dat uw auto op tijd wordt gekeurd voor de APK. Zo voorkomt u boetes van de overheid. Na de APK keuring krijgt u een keuringsrapport. Bewaar dit rapport goed, zelfs als uw auto is afgekeurd. U dient dit keuringsrapport namelijk bij u te hebben als u onderweg bent met uw auto.

Als u kiest voor een APK keuring bij Bas Autoservice weet u direct waar u aan toe bent. Voldoet uw auto nog aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en milieu? Bas Autoservice verzorgt de APK van uw auto kundig, klantvriendelijk en snel. Maak daarom snel een afspraak. Alle nodige onderhoud in één keer? Combineer uw APK dan met een kleine of grote beurt!

Banden & Velgen

Nieuwe & Gebruikte banden / velgen

Wij verkopen en monteren nieuwe en gebruikte banden en velgen in verschillende prijsklassen. Bij ons vindt u alle bekende merken voor zeer scherpe prijzen. Tevens leveren we voor alle merken auto’s stalen en lichtmetalen velgen van zeer goede kwaliteit.

Een set goede banden onder uw auto is van levensbelang. Hierbij gaat het niet alleen om het verbeteren van de rijeigenschappen van uw auto, maar ook om uw persoonlijke veiligheid en die van uw mede weggebruikers.
Wij zorgen voor het vakkundig repareren van een lekke band of het vervangen van uw oude banden. Aan het monteren en balanceren wordt de nodige aandacht besteedt. Bij verkeerd balanceren ontstaat er namelijk onbalans, waarbij uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen. Goed uitgebalanceerde banden bevorderen het rijcomfort van uw auto.
U kunt bij ons kiezen voor nieuwe of gebruikte autobanden. Als u voor gebruikte banden kiest dragen wij zorg voor goede banden met voldoende profieldiepte, goed voor nog heel wat kilometers rijplezier.

Reparatie & onderhoud

Wat is een Kleine beurt?

Bij een kleine beurt worden olie en oliefilter vervangen. Daarnaast worden er meer dan 31 afzonderlijke punten aan de auto gecontroleerd. Waarom is dit belangrijk? Omdat door een kleine inspectie tijdig te laten uitvoeren problemen vroegtijdig kunnen worden gesignaleerd. Deze problemen kunnen op deze manier snel verholpen worden voordat ze tot grotere problemen gaan leiden.

Wat is een Grote beurt?

Bij een grote beurt worden olie en alle belangrijke filters van de auto vervangen. Daarnaast worden meer dan 95 afzonderlijke punten van de auto gecontroleerd. Waarom is dit belangrijk? Omdat door het vervangen van alle filters alle onderdelen van de auto beter blijven werken. Verder wordt de auto volledig gecontroleerd, zodat u zeker weet dat u veilig en zorgeloos kunt blijven rijden.

Gezien er bij een grote onderhoudsinspectie veelal ook de onderdelen van een APK keuring worden gecontroleerd, worden een grote beurt en een APK keuring vaak gelijktijdig uitgevoerd.

Reparatie overleg vooraf: duidelijke taal

Bij een APK keuring of een onderhoudsbeurt kan er onverwacht een gebrek aan uw auto worden geconstateerd. Afhankelijk van het merk en type, de leeftijd en met name de reparatiekosten zelf, overleggen wij met elke klant hoe te werk te gaan. Open communicatie en eerlijkheid vinden wij belangrijk. Zo weet u dus altijd vooraf wat wij voor u gaan betekenen en komt u niet voor verrassingen te staan.

Onderhoud, slijtage of specifieke reparatie.

Vervanging bij normale slijtage aan gangbare onderdelen, zoals bijvoorbeeld remmen, uitlaat, banden of ruitenwissers, is geen enkel probleem. Ook bij specifieke reparaties zoals een lekkende wielremcilinder, een defect raam mechaniek, een druksensor met storing, een vervuilde brandstofpomp of problemen met moderne elektronica staat Bas Autoservice voor u klaar! Ook hier vinden wij open communicatie en eerlijkheid belangrijk. Wij bellen dan ook elke klant voordat er daadwerkelijk werkzaamheden worden uitgevoerd. Wij zijn namelijk van mening dat juist wanneer er een specifieke reparatie moet worden uitgevoerd aan uw auto, goed en vakkundig advies met extra uitleg wel zo prettig is voor u als klant.